ГоловнаНовини міжнародного співробітництва07.03.2023, 13:20

КРАІЛ долучилася до спільної Заяви регуляторів азартних ігор щодо незаконних операторів

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей приєдналася до спільної заяви регуляторів – учасників GREF (Gaming Regulators European Forum) стосовно стурбованості регуляторів азартних ігор щодо діяльності нелегальних операторів.

Мета заяви – забезпечення високого рівня захисту споживачів з боку органів-регуляторів різних держав, сприяючи створенню безпечного ігрового середовища. Усі регулятори працюють з різною нормативною базою, проте зобов’язуються працювати разом проти незаконних азартних ігор, щоб забезпечити ефективне виконання своїх національних норм.

Передбачається, що співпраця регуляторів в межах спільної заяви посилить боротьбу з нелегальними операторами, зокрема через регулярні зустрічі, обмін інформацією, попередженнями, досвідом, найкращими практиками та спільними діями проти нелегальних сайтів.

«..Спільні дії дозволять нам краще виявляти та мінімізувати незаконну діяльність у сфері азартних ігор, визнаючи, що кожен регулятор залишається вільним у визначенні того, що вважається незаконною азартною грою, і використовувати інструменти примусу, передбачені його власною національною нормативною базою», — зазначено у Заяві.

Також в межах прийнятої заяви плануються заходи з налагодження діалогу з онлайн-платформами, включно з соціальними мережами, оскільки це підвищить обізнаність споживачів щодо ризиків, пов’язаних із незаконними азартними іграми.

Довідково. Підготовка заяви тривала впродовж декількох засідань робочої групи GREF з питань правозастосування у сфері азартних ігор у 2022 році, під час яких КРАІЛ ініціювала приєднання до такої заяви.

Детальніше ознайомитися з текстом заяви можна за посиланням.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...