ГоловнаНовини міжнародного співробітництва29.09.2023, 09:29

КРАІЛ взяла участь у Міжнародній конференції контролюючих органів країн Балтії

КРАІЛ взяла участь у Міжнародній конференції контролюючих органів країн Балтії

Представники Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей взяли участь у VII конференції органів нагляду за гральним бізнесом країн Балтії, яку було організовано Службою з нагляду за гральним бізнесом при Міністерстві фінансів Литовської Республіки за участі Інспекції з нагляду за лотереями та азартними іграми Латвійської Республіки. 

Під час конференції представники країн-учасниць поділилися актуальною інформацією про діяльність органів, розповіли про регулювання підконтрольного ринку, а також окреслили виклики та тенденції, які стоять сьогодні перед регуляторами. Загалом у ході заходу відбулися фахові дискусії,  засідання робочих груп за окремими темами, в яких взяли участь спеціалісти інституцій трьох країн відповідно до своєї компетенції.

Представники КРАІЛ ознайомили учасників з українською моделлю регулювання ринку азартних ігор та лотерей, поділилися досягненнями, проблемами та перспективами вдосконалення інституту регулювання сфери азартних ігор та лотерей. Зокрема, розповіли про основні завдання органу, його організаційну структуру, особливості регулювання гемблінг-сфери, заходи із запобігання ігровій залежності та окреслили проблемні аспекти правового регулювання сфери азартних ігор та лотерей тощо.

Крім того, під час конференції учасники обговорили важливість підписання меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між КРАІЛ та Інспекцією з контролю за лотереями та азартними іграми Латвійської Республіки, а також досягли домовленостей щодо започаткування щорічної організації заходів з обміну досвідом між органами державного регулювання у сфері організації та проведення азартних ігор держав балтійського регіону та України.

Варто зазначити, що конференція була організована у 2015 році відповідно до підписаного договору про співпрацю між установами країн Балтії. Цього року КРАІЛ була запрошена на цей захід вперше.

Нагадаємо, що у 2022 році між КРАІЛ та Службою з нагляду за гральним бізнесом при Міністерстві фінансів Литовської Республіки було укладено меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...