ГоловнаЦікаві статті23.01.2024, 16:39

Ухилення від сплати аліментів більше трьох місяців є підставою для обмеження особи у відвідуванні гральних закладів та/або участі в азартних іграх

У попередніх публікаціях ми розглянули дві підстави для обмеження особи у відвідуванні гральних закладів та участі в азартних іграх (перевищення витрат на гру над особистими доходами гравця, що ставить гравця або його сім’ю у скрутне матеріальне становище та наявність боргових зобов’язань на суму більш як 100 прожиткових мінімумів доходів громадян), деталізували інформацію, яку рекомендується зазначати в обґрунтуванні необхідності встановлення таких обмежень, а також визначили документи, які доцільно додати до заяви.

Наступною підставою для обмеження особи у відвідуваннях гральних закладів та участі в азартних іграх є ухилення від сплати аліментів більше трьох місяців.

При обранні цієї підстави обмеження в обґрунтуванні можна зазначити інформацію:

  • про участь особи в азартних іграх (тривалість гри, здатність її припинити тощо) та їх вплив на гравця, його родинні відносини чи інші сфери життя;

  • про відомості, що підтверджують ухилення від сплати аліментів особою більше трьох місяців (довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів / інформація з Єдиного реєстру боржників тощо);

  • про інші відомості, обставини, докази, які, на думку заявника, підтверджують обґрунтування підстави обмеження;

  • щодо мети застосування такого обмеження (для захисту фінансового стану особи / сім’ї, для уникнення негативних наслідків участі в азартних іграх тощо).

Наголошуємо, що обґрунтування потрібно подавати чітко, вказуючи на конкретні факти та зв’язки між участю в азартних іграх і обраною підставою для обмеження. Окрім цього, додані до заяви копії документів мають бути засвідчені особою, якою вони подані.

Пам’ятайте, що зазначення повної та достовірної інформації дозволить КРАІЛ швидко визначити наявність обґрунтованих підстав для введення обмежень та внести відомості про особу до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...