ГоловнаЦікаві статті04.01.2024, 11:50

Чи можуть борги бути підставою для обмеження участі в азартних іграх?

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей продовжує серію публікацій, присвячених обґрунтуванню підстав обмеження гравця у відвідуванні гральних закладів та участі в азартних іграх.

Сьогодні розглянемо обґрунтування такої підстави обмеження як наявність боргових зобов’язань на суму більш як 100 прожиткових мінімумів доходів громадян (станом на 01.01.24 прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць становить 2 920 грн).

При обранні цієї підстави обмеження в обґрунтуванні можна зазначити інформацію:

  • про участь особи в азартних іграх (тривалість гри, здатність її припинити тощо) та їх вплив на гравця, його родинні відносини чи інші сфери життя;

  • про наявність несплачених боргів на суму більш як 100 прожиткових мінімумів доходів громадян (на підтвердження можна надати витяг із кредитної історії гравця, наявність судових рішень, які набрали законної сили, кредитних договорів, виконавчих проваджень тощо);

  • про інші відомості, обставини, докази, які, на думку заявника, підтверджують обґрунтування підстави обмеження;

  • щодо мети застосування такого обмеження (для захисту фінансового стану особи/сім’ї, для уникнення негативних наслідків участі в азартних іграх тощо).

Звертаємо увагу, що необхідно подавати обґрунтування чітко, вказуючи на конкретні факти та зв’язки між участю в азартних іграх і обраною підставою для обмеження. Окрім цього, надані до заяви документи мають бути засвідчені особою, якою вони подані (крім оригіналів).

Пам’ятайте, що зазначення повної та достовірної інформації дозволить КРАІЛ швидко визначити наявність обґрунтованих підстав для введення обмежень та внести відомості про особу до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...