ГоловнаІнформаційні повідомлення у сфері ліцензування04.12.2023, 15:39

Актуалізовано перелік суб’єктів сертифікації

Рішенням КРАІЛ від 30.11.2023 № 433 визначено перелік суб’єктів сертифікації, які можуть проводити сертифікацію та інспектування грального обладнання.

Водночас визнано таким, що втратило чинність, рішення КРАІЛ від 15.04.2021 № 156 «Про визначення переліку суб’єктів сертифікації, які можуть проводити сертифікацію».

З актуальним переліком суб’єктів сертифікації можна ознайомитися на офіційному вебсайті КРАІЛ у розділі «Реєстри та переліки» або за посиланням. 

Нагадуємо! 22 лютого 2023 року набрав чинності Порядок проведення інспектування грального обладнання, прийнятий рішенням КРАІЛ від 19.12.2022 № 453, що затверджений у Міністерстві юстиції України 03 лютого 2023 року за № 233/39289 (далі – Порядок інспектування).

Порядок інспектування визначає процедуру проведення інспектування грального обладнання органами з оцінки відповідності (далі –  органи з інспектування) з метою оцінки та визначення відповідності грального обладнання технічним вимогам, у тому числі, встановленим для такого грального обладнання Законом України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Під час реалізації державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор КРАІЛ відповідно до наданих повноважень веде перелік суб’єктів сертифікації, визначає перелік грального обладнання, що підлягає сертифікації, а також встановлює порядок проведення інспектування грального обладнання.

Відповідно до пункту 1 розділу ІІ Порядку інспектування, інспектування грального обладнання проводиться органами з інспектування, акредитованими національним органом України з акредитації або акредитація яких іноземним органом з акредитації визнається на підставі міжнародного договору України на відповідність вимогам стандартів ISO/IEC 17020 (ДСТУ ISO/IEC 17020) та ISO/IEC 17025 (ДСТУ ISO/IEC 17025) або інших стандартів, якими їх замінено, на проведення інспектування грального обладнання.

Відповідно до пункту 6 розділу ІІ Порядку інспектування, обов’язкове інспектування грального обладнання проводиться не пізніше одного місяця з дня підключення грального обладнання до Державної системи онлайн-моніторингу та не рідше одного разу на два роки.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...