ГоловнаІнформаційні повідомлення у сфері ліцензування02.11.2023, 16:37

Рекомендації щодо документів, які підтверджують права на бренд

Відповідно до вимог пункту 5 частини другої статті 46 Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (далі – Закон), у заяві про отримання ліцензії має міститися, у тому числі, інформація про бренд організатора азартних ігор, що планується використовувати для організації та проведення азартних ігор.

Крім того, Ліцензійними умовами у сфері організації та проведення азартних ігор, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2020 року № 1341, встановлено вичерпний перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії, до якого включені належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують права заявника або його засновника (учасника) на відповідний бренд організатора азартних ігор, та інша інформація про бренд, що планується використовувати для організації та проведення азартних ігор.

Визначення бренду організатора азартних ігор наведено в частині першій статті 1 Закону, зокрема, це сукупність якісних характеристик, які дають змогу будь-якій особі розрізняти організаторів азартних ігор, у тому числі, знаки для товарів і послуг, корпоративний (фірмовий) стиль, назва, комерційне найменування, логотип, інші об’єкти інтелектуальної власності.

До документів, які підтверджують права заявника або його засновника (учасника) на відповідний бренд залежно від виду об’єкта інтелектуальної власності, що використовується, можна віднести нижчезазначені документи.

У разі використання в якості бренду торговельної марки (знака для товарів і послуг) таким документом є свідоцтво України на торговельну марку (знак для товарів і послуг) та/або ліцензійний договір на використання торговельної марки, укладений із власником відповідного об’єкта інтелектуальної власності.

На підтвердження права використання в якості бренду назви або комерційного найменування свідчать, у тому числі, установчі документи, які містять відомості щодо назви та/або комерційного найменування юридичної особи.

Документами, що підтверджують права на використання корпоративного (фірмового) стилю, логотипа чи інших об’єктів інтелектуальної власності, можуть бути документи, які підтверджують факт створення відповідних творів та наявність у заявника  майнових прав на такі об’єкти інтелектуальної власності (наприклад, трудовий договір (контракт) стосовно службового твору, договір про створення за замовленням і використання об’єкта інтелектуальної власності, договір про передання (відчуження) майнових прав на об’єкт інтелектуальної власності, ліцензійний договір на використання об’єкта інтелектуальної власності, інший правочин щодо розпорядження майновими правами на об’єкт інтелектуальної власності).

Враховуючи викладене, рекомендуємо в заяві про отримання ліцензії відображати інформацію щодо бренду із зазначенням, до якого саме об’єкта інтелектуальної власності (торговельна марка, корпоративний (фірмовий) стиль, назва, комерційне найменування, логотип тощо) він належить. До такої заяви додаються документи, що підтверджують права на бренд організатора азартних ігор.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...