ГоловнаІнформаційні повідомлення у сфері ліцензування15.05.2023, 09:41

Щодо наближення граничного строку для внесення несплачених ліцензійних платежів у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2022 № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» (далі – Постанова № 314), на початку введення воєнного стану було продовжено строки дії діючих строкових ліцензій і документів дозвільного характеру та відтерміновано періодичні, чергові платежі за ними на період воєнного стану та три місяці з дня його припинення чи скасування.

Водночас, 28 лютого 2023 року постановою Кабінету Міністрів України № 173 «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 року № 314»    (далі – Постанова № 173) були внесені зміни до Постанови № 314 щодо оплати ліцензій у сфері організації та проведення азартних ігор, які набрали чинності 3 березня 2023 року.

Зокрема, Постановою № 173 встановлено, що несплачені до дня набрання чинності цією постановою щорічні платежі за ліцензії у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор за кожен рік дії ліцензії сплачуються у тридцятиденний строк з дня набрання чинності цією постановою. Протягом зазначеного строку суб’єкти господарювання у сфері організації та проведення азартних ігор повинні подати Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей документи, що підтверджують внесення плати за ліцензії.

Станом на 28.03.2023 не усі організатори азартних ігор виконали встановлений обов’язок щодо сплати ліцензійний платежів.

Враховуючи зазначене, КРАІЛ звертає увагу на наближення граничного строку для внесення несплачених ліцензійних платежів у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор, який спливає – 2 квітня 2023 року.

Нагадуємо, що несплата або прострочення здійснення плати за ліцензію понад два місяці є підставою для анулювання відповідної ліцензії, відповідно до пункту 6 частини першої статті 51 Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Кожна оплата за ліцензії на провадження діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор  є надважлива, оскільки не лише забезпечує оборону нашої держави, а також гарантує відновлення України та ліквідацію наслідків збройної агресії росії.     

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...