ГоловнаНовини29.03.2024, 11:34

Державна політика у сфері азартних ігор: зменшення соціальних ризиків та боротьба з нелегальною діяльністю

Метою державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор є, зокрема, створення умов для зниження соціальних ризиків, пов’язаних з організацією та проведенням азартних ігор.

Саме тому Законом передбачено можливість обмеження участі особи в азартних іграх шляхом внесення її до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх (далі – Реєстр).

Станом на сьогодні Реєстр налічує 5855 осіб.

Потрапити до Реєстру можна кількома способами:

  1. За заявою про самообмеження, яку можна навіть подати онлайн.
  2. За заявою про обмеження.
  3. За рішенням суду.

Також нагадаємо, що на підставі звернень громадян КРАІЛ було проведено позапланові перевірки діяльності організаторів азартних ігор, що здійснюють діяльність з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет, та виявлено порушення процедури ідентифікації гравців, інформацію щодо яких було включено до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх. КРАІЛ застосувала до цих ліцензіатів стягнення у вигляді штрафів на загальну суму 14 млн грн.

Комісія і надалі  продовжує здійснювати позапланові заходи державного нагляду і контролю  у сфері організації та проведення азартних ігор, і всі порушники будуть притягнуті до відповідальності.

Існує інша проблема: гравці свідомо нехтують Законом та грають в азартні ігри на нелегальних вебсайтах.

З метою протидії нелегальній діяльності КРАІЛ систематично здійснює моніторинг мережі Інтернет щодо виявлення нелегальних вебсайтів, а також опрацьовує звернення про незаконну діяльність від громадян.

У разі підтвердження факту неліцензованої діяльності КРАІЛ здійснює відповідні передбачені законодавством заходи. Зокрема, серед таких – направлення вимог неліцензованому гемблінг-оператору чи його хостинг-провайдеру щодо блокування доступу до вебсайту користувачам з України. Якщо доступ до нелегального сайту з азартними іграми не заблоковано, то КРАІЛ формуються відповідні матеріали, які надсилаються до правоохоронних органів (БЕБ, СБУ) для відповідного реагування.

Також, з метою всебічного інформування громадян про небезпеку, яку становить участь у грі на нелегальних вебсайтах, Комісія на своєму офіційному вебсайті постійно доповнює Перелік вебсайтів, яким надіслано вимоги щодо обмеження доступу на (з) території України до вебсайту або його частини.

Тож КРАІЛ закликає дотримуватися принципів віповідальної гри та бути свідомими громадянами.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...