ГоловнаНовини11.05.2023, 15:00

КРАІЛ долучилася до робочої зустрічі з питань реформування системи категоризації готелів

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей взяла участь в організованій Державним агентством розвитку туризму України (ДАРТ) робочій зустрічі з питань реформування системи категоризації готелів у розрізі критеріїв їх оцінки та процедури категоризації. Мета заходу – адаптація законодавства до стандартів Європейського Союзу.

До робочої зустрічі також долучилися представники громадськості, органи з оцінки відповідності, бізнес-спільнота та зацікавлені центральні органи виконавчої влади – Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінінфраструктури), Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держспоживслужба).

Членкиня КРАІЛ Олена Водолажко під час обговорення змін чинного законодавства з порушеного питання звернула увагу на проблемні питання, які виникають під час видачі дозволу, що підтверджує відповідність приміщення встановленим законодавством вимогам до приміщення для грального закладу.

«Для отримання дозволу заявником до КРАІЛ подається свідоцтво про встановлення готелю певної категорії, яке містить лише найменування та місцезнаходження готелю. Водночас у такому свідоцтві немає відомостей щодо приміщень, з яких складається готель, розташований за певною адресою, за якою у тому числі можуть розміщуватися інші об’єкти надання послуг. Відсутність цієї інформації унеможливлює при розгляді КРАІЛ відповідних заяв на одержання дозволу встановлення факту, що приміщення, вказані заявником, дійсно розміщені на території готелю, який зокрема відповідає встановленим законодавством вимогам щодо категоризації та номерного фонду», – наголосила Олена Водолажко.

При цьому, перелік документів, що подаються заявником для одержання дозволу, є виключним, відповідно КРАІЛ позбавлена можливості вимагати надання додаткових документів від заявника.

Також під час оновлення законодавчої бази практичного вирішення потребує питання щодо забезпечення контролю за дотриманням готелем вимог з категоризації та номерного фонду протягом усього строку дії свідоцтва і відповідно його анулювання чи скасування у разі встановлення невідповідності. Це, зокрема, може бути за результатами реконструкції готелю з метою розміщення грального закладу (казино, зал гральних автоматів, букмекерський пункт) за рахунок приміщень, що повинні використовуватися для надання готельєрами обов’язкових послуг своїм відвідувачам, передбаченим для готелю певної категорії, наприклад, приміщення ресторану, басейну, перукарні тощо.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...