ГоловнаНовини17.03.2023, 15:30

Пропозиції КРАІЛ враховано у Плані пріоритетних дій Уряду на 2023 рік

У січні 2023 року Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей надавала пропозиції включити до проєкту Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік розробку трьох законопроєктів та трьох проєктів постанов Кабінету Міністрів України.

Планом пріоритетних дій Уряду на 2023 рік, який затверджено 14 березня 2023 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 221-р, враховано пропозиції КРАІЛ та визначено її відповідальною за розробку та подання Кабінетові Міністрів України: 

двох законопроєктів у напрямі «Макрофінансова стабільність та підтримка бізнесу»:

  • законопроєкт про особливості здійснення державного регулювання у сфері організації та проведення азартних ігор та у лотерейній сфері під час воєнного стану;
  • законопроєкт щодо внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання діяльності на ринку азартних ігор;

одного законопроєкту та одного проєкту постанови КМУ в напрямі «Ефективне державне управління» рубрики «Цифровізація»:

  • законопроєкт щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функціонування публічних електронних реєстрів у сфері організації та проведення азартних ігор та у лотерейній сфері;
  • проєкт постанови Кабінету Міністрів України про затвердження Порядку функціонування Державної системи онлайн-моніторингу. 

Зазначимо, що пропозиції стосовно розробки проєкту постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 р. № 314» не враховано у зв’язку з прийняттям 28 лютого 2023 року постанови Кабінету Міністрів України № 173 «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 р. № 314».

Також не враховано пропозиції щодо розробки проєкту постанови КМУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей та Порядку сплати плати за ліцензію на випуск та проведення лотерей», незважаючи на необхідність:

  • врегулювання провадження діяльності з випуску та проведення лотерей відповідно до законодавства про ліцензування;
  • забезпечення чіткого та відкритого порядку проведення конкурсу з відбору операторів державних лотерей;
  • надходження до державного бюджету плати за ліцензії з провадження діяльності з випуску та проведення лотерей у розмірі 563 млн грн за 10 років дії ліцензії, що становить 56,3 млн грн надходжень щороку.
×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...