ГоловнаНовини17.03.2023, 09:15

КРАІЛ повідомляє організаторам азартних ігор про можливість долучитися до дослідження

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей у рамках Меморандуму про взаємодію і співпрацю з громадською спілкою «Центр відповідальної гри» повідомляє організаторам азартних ігор про можливість долучитися до першого масштабного дослідження на тему залежності від азартних ігор (лудоманії) в Україні.

Дослідження здійснюється командою експертів, соціологів та науковців громадської спілки «Центр відповідальної гри» та Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків, а також Міністерства охорони здоров'я України.

Це дослідження є важливим, оскільки на основі вивчення ігрової поведінки гравців, команда фахівців відповідних галузей, яка зможе напрацювати критерії, що допоможуть сформувати портрети «проблемного» і «патологічного» гравця та визначити ознаки ризикової ігрової поведінки (вираженої ігрової залежності).

Завдяки цим критеріям будуть розроблені методичні рекомендації:

  • для гравців – алгоритм дій самодопомоги щодо запобігання ризику виникнення залежності;
  • для бізнесу – алгоритм виявлення гравця з проблемною/патологічною ігровою поведінкою та алгоритм дій відповідним представникам як діяти, щоб допомогти людині.

Дослідження сприятиме формуванню в суспільстві відповідального ставлення до азартної гри та захисту населення від ризиків ігрової залежності.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...