ГоловнаНовини08.03.2023, 09:22

КРАІЛ наголошує на належному формуванні та поданні звітності організаторами азартних ігор у визначених порядку та строках

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей постійно здійснює моніторинг діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор. В умовах воєнного стану це дозволяє своєчасно виявляти проблемні питання та реагувати на них. Одним з інструментаріїв такого моніторингу є аналіз звітності та інформації, у тому числі такої, що містить  фінансово-економічні показники, у визначених КРАІЛ формах та порядку.

Перелік звітності організаторів азартних ігор та порядок подання звітності організаторами азартних ігор затверджено Рішенням КРАІЛ № 135. Відповідно до вимог Рішення, звіт організатора азартних ігор складається щокварталу за I квартал (станом на 31 березня звітного року), перше півріччя (станом на 30 червня звітного року), 9 місяців (станом на 30 вересня звітного року) та за рік (станом на 31 грудня звітного року) наростаючим підсумком з початку звітного періоду.

Звіт організатора азартних ігор подається до КРАІЛ не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом, за рік — не пізніше 28 лютого наступного за звітним роком.

Тобто, граничний строк подання організаторами азартних ігор відповідної річної звітності до КРАІЛ за 2022 рік сплив 28 лютого 2023 року, але не усі організатори азартних ігор належним чином виконали відповідне зобов’язання щодо подання звітності у порядку та строки визначені Рішенням.

Виходячи з положень Закону України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» усі організатори азартних ігор, які з огляду на об’єктивні причини не могли належним чином відзвітувати, мають це зробити протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни.

Також звертаємо увагу, що календар звітності на 2023 рік розміщено на офіційному вебсайті КРАІЛ у Розділі «Діяльність/Діяльність у сфері ліцензування/Організаторам азартних ігор та операторам лотерей за посиланням.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...