ГоловнаНовини16.01.2023, 11:38

Чого чекати ліцензіатам після завершення війни?

Наразі вся Україна працює задля перемоги: сили оборони, державні органи, суспільство, свідомий бізнес, волонтерський сектор. Колективні зусилля спрямовані на одну мету, а об’єднаність українців вражає увесь світ.

Свою роль у цьому відіграє й гемблінг-спільнота, представники якої вже третій рік поспіль здійснюють легальну діяльність в Україні. Вони посилюють економіку країни надходженнями до Держбюджету: сплачують ліцензійні платежі, збори та податки. Сьогодні, під час дії воєнного стану, це вагома підтримка для держави.

Та навіть найтемніші часи завершуються. І в той час, як сумлінних організаторів азартних ігор очікує активізація ринку, його розширення та поступова адаптація до післявоєнних умов, для тих, хто довго накопичував заборгованості по платежах, новини будуть невтішними. Адже накопичена сума може бути непосильною для швидкої сплати.

КРАІЛ наголошує на тому, що підставою для анулювання ліцензії є несплата або прострочення здійснення плати за ліцензію понад два місяці.

Звертаємо увагу, що згідно із Законом України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (далі — Закон) не передбачено відстрочення ліцензійних платежів на період воєнного стану та звільнення від відповідальності у вигляді анулювання ліцензії за несплату або прострочення здійснення плати за ліцензію понад два місяці.

КРАІЛ нагадує, що відповідно до законодавства:

  • розмір плати за ліцензію визначається розміром мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, в якому приймається рішення про видачу ліцензії, та сплачується щорічно рівними частинами;
  • щорічна плата за ліцензію на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор, а також за ліцензії на гральний автомат, гральний стіл, букмекерський пункт за кожен рік дії ліцензії сплачується не пізніше, ніж за тридцять днів до початку кожного наступного року дії ліцензії.

З інформацією про казначейські рахунки щодо сплати за ліцензії на здійснення діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор можна ознайомитися на сайті КРАІЛ у підрозділі «Казначейські рахунки, щодо сплати за ліцензії на здійснення діяльності у сфері організації і проведення азартних ігор».

У призначенні платежу необхідно обов’язково зазначати номер та дату рішення КРАІЛ, на підставі якого видана ліцензія у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...