ГоловнаНовини13.10.2022, 11:58

Щодо переліку тимчасово окупованих територій, на яких забороняється діяльність операторів державних лотерей та організаторів азартних ігор.

До КРАІЛ надходять звернення від учасників ринку азартних ігор та лотерей з питань визначення чіткого переліку населених пунктів, які відносяться до тимчасово окупованих територій, на яких, в умовах воєнного стану, забороняється  діяльність операторів державних лотерей та організаторів азартних ігор.

Визначення тимчасово окупованої російською федерацією території України наведено у Законі України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (далі – Закон про окуповані території) - це частини території України, в межах якої збройні формування російської федерації та окупаційна адміністрація російської федерації становили та здійснюють фактичний контроль або в межах яких збройні формування російської федерації встановили та здійснюють загальний контроль з метою встановлення окупаційної адміністрації російської федерації.

Дата початку тимчасової окупації територій визначається рішенням Ради національної безпеки і оборони України (далі - РНБО), введеним у дію указом Президента України.

Правовий режим тимчасово окупованої території може бути визначено, змінено чи скасовано законами України. В умовах воєнного стану правовий режим тимчасово окупованої території визначається, змінюється і скасовується рішенням РНБО, введеним у дію указом Президента України.

Перелік територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджений відповідним наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України застосовується для нарахування виплат внутрішньо переміщеним особам та не визначає тимчасово окуповані території у розумінні Закону про окуповані території.

Враховуючи вимоги Закону про окуповані території, оператори державних лотерей та організатори азартних ігор мають право проводити відповідну діяльність на усій території України, за виключенням тимчасово окупованих територій, визначених рішенням РНБО, введеним у дію указом Президента України.

13.10.png

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...