ГоловнаНовини13.09.2022, 08:53

КРАІЛ та Мінсоцполітики провели обговорення щодо недопуску осіб до участі в азартних іграх та визначення механізму відшкодування фінансової шкоди організаторами

12 вересня у Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей у режимі відеоконференції відбулася робоча нарада за участю представників Мінсоцполітики.

Мета заходу – узгодження позицій КРАІЛ та Мінсоцполітики стосовно проєктів рішень КРАІЛ «Про затвердження Порядку недопуску до участі в азартних іграх осіб, яким обмежено доступ до участі в азартних іграх, та осіб, у яких виражена ігрова залежність (лудоманія)» та «Про затвердження Порядку відшкодування фінансової шкоди внаслідок бездіяльності організатора азартних ігор».

Нарада проходила за участі в. о. Голови КРАІЛ Олексія Ботезата, членкині КРАІЛ Анни Сдобнової, заступниці Міністра соціальної політики Уляни Токарєвої та керівників самостійних структурних підрозділів органів.

Олексій Ботезат розповів про детальне опрацювання КРАІЛ наданих пропозицій і зауважень до проєктів рішень та аргументував необхідність узгодження спірних позицій розробника та Мінсоцполітики.

Під час обговорення він наголосив на тому, що проєкти рішень розроблені на виконання Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», основною метою яких є визначення механізму відшкодування фінансової шкоди організаторами азартних ігор, які не забезпечили неможливість участі в азартних іграх осіб, участь яких в таких іграх заборонена цим Законом та іншими законодавчими актами, а також мінімізації негативних наслідків участі фізичної особи в азартній грі шляхом встановлення порядку недопуску до участі в азартних іграх осіб, яким обмежено доступ до участі в азартних іграх, та осіб, у яких виражена ігрова залежність (лудоманія).

Своєю чергою представники Мінсоцполітики висловили власну аргументацію щодо запропонованої відомством редакції окремих норм проєктів рішень та взяли активну участь в обговоренні спірних питань та пошуку альтернативних механізмів подальшої реалізації та погодження проєктів рішень.

Зі свого боку представники КРАІЛ висловили вдячність Мінсоцполітики за активну участь в обговоренні, зацікавленість у вирішенні питання мінімізації негативних наслідків участі фізичної особи в азартній грі та закликали до подальшої плідної співпраці між відомствами.

for site m.png

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...