ГоловнаНовини25.01.2022, 17:16

Інформаційне повідомлення про проведення публічного громадського обговорення стосовно удосконалення правового регулювання діяльності на ринку азартних ігор

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей повідомляє про проведення публічного громадського обговорення стосовно необхідності удосконалення правового регулювання діяльності на ринку азартних ігор.

Аналіз перших результатів роботи ринку азартних ігор виявив ряд проблемних питань, що можуть стримати подальший розвиток господарської діяльності суб’єктів у сфері організації та проведення азартних ігор, зокрема, створюють недостатньо сприятливі організаційні та економічні умови такої діяльності. Це, в свою чергу, не сприятиме процесу залучення інвестицій, а також може стати перешкодою на шляху ефективної протидії незаконній  діяльності з організації або проведення азартних ігор та призвести до втрат відповідних бюджетів унаслідок ухилення від сплати податків.

Тож КРАІЛ анонсує початок роботи з удосконалення положень Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», який став правовою основою запуску ринку азартних ігор, а також деяких інших законів, застосування норм яких впливає на однозначне виконання вимог цього Закону.

Наслідком цієї роботи має стати розроблення законопроєкту щодо удосконалення правового регулювання діяльності на ринку азартних ігор.

Водночас результативність цього процесу великою мірою залежатиме від активної участі всіх зацікавлених сторін та створення ефективного системного діалогу між інститутами громадянського суспільства (фізичними та юридичними особами, громадськими організаціями) і державними органами.

Запрошуємо громадськість взяти участь у відеоконференціі 28 січня 2022 року з 11 год. 00 хв. до 12 год. 00 хв. з метою визначення основних проблем у сфері організації та проведення азартних ігор, які потребують законодавчого врегулювання, та основних векторів подальшої роботи.

Для участі у відеоконференції просимо надати  на електронну пошту o.kalina@gc.gov.ua до 17 год. 00 хв. 27 січня 2022 року  таку інформацію:

  • власне ім’я та прізвище учасника (для фізичних осіб);
  • власне ім’я та прізвище учасника, назва органу, підприємства, установи, організації (для юридичних осіб, громадських організацій);
  • актуальну адресу електронної пошти, телефон.

Порядок підключення осіб, які виявили бажання долучитися до обговорення, буде направлено на зазначену учасником адресу електронної пошти.

Крім того, пропонуємо надсилати пропозиції щодо удосконалення законодавства у сфері організації та проведення азартних ігор (з обов’язковим зазначенням усіх аргументів, обґрунтувань, посилань, інше щодо необхідності врахування пропозицій) листом разом з порівняльною таблицею у строк 20 календарних днів з 25 січня 2022 року до 14 лютого 2022 року (включно) до КРАІЛ в електронній формі у форматі doc. на електронну адресу: info@gc.gov.ua.

          Номер телефону, за яким надаються консультації з питання, що винесено на обговорення, – (044) 590 57 19.

Відповідальні особи:

– Олена Кричевська, начальник відділу нормативно-правового регулювання департаменту методології;

– Олександра Каліна, головний спеціаліст відділу нормативно-правового регулювання департаменту методології.

Звіт за результатами проведення публічного громадського обговорення не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення буде оприлюднено на офіційному вебсайті КРАІЛ.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...