ГоловнаЦікаві статті12.02.2024, 08:40

КРАІЛ про права гравців

Законодавством України про азартні ігри не визначено переліку прав гравців, водночас, відповідно до статті 64 Конституції України, права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Враховуючи наведене, а також принцип верховенства права, який закріплений у статті 8 Конституції України, громадяни здійснюють свої права за принципом «дозволено все, що прямо не заборонено законом».

Вимоги до правил проведення азартних ігор визначені статтею 20 Закону «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (далі – Закон).

Відповідно до частини четвертої статті 20 Закону, правила проведення азартних ігор не можуть суперечити законодавству.

Таким чином, правила організатора азартних ігор не можуть містити обмеження прав гравців, які прямо не передбачені законодавством про азартні ігри.

За результатом аналізу скарг гравців та отриманих відповідей організаторів азартних ігор на запити КРАІЛ встановлено, що в окремих випадках правилами організатора азартних ігор встановлені вимоги до гравців, не передбачені законодавством, що може призвести до порушення їх прав.

До прикладу:

  • виплата грошових коштів з клієнтського рахунку може бути здійснена виключно на банківську картку гравця, за допомогою якої здійснювалось поповнення;

  • при перерахуванні виплати (виграшу, повернення депозиту, інші платежі) на платіжну картку гравця, всі активовані ним бонуси повинні бути відіграні або скасовані;

  • виплата коштів без комісії здійснюється після обороту ставок у розмірі 300% від внесених грошових коштів гравця;

  • зобов’язання здійснити поповнення клієнтського рахунку з банківської картки, на яку гравець бажає отримати виплату коштів.

КРАІЛ наголошує, що встановлення правилами організатора азартних ігор обмежень (зобов’язань) для гравців, які прямо не передбачені законодавством про азартні ігри, не узгоджуються з вимогами частини четвертої статті 20 Закону.

 

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...