ГоловнаЦікаві статті03.10.2023, 13:10

КРАІЛ про необхідність дотримання організаторами азартних ігор обов’язку щодо недопущення до участі в азартних іграх окремих осіб

До КРАІЛ надходять скарги гравців про недотримання окремими організаторами азартних ігор обов’язку вживати заходів для недопущення до участі в азартних іграх осіб, відомості про яких внесено до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх.

Вимоги щодо недопущення до гральних закладів та до участі в азартних іграх осіб, які не досягли 21-річного віку, та осіб, стосовно яких наявні обмеження, визначені пунктом 17 частини першої статті 15 та пунктом 2 частини другої статті 16 Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (далі – Закон).

Нагадуємо, що відповідно до частини третьої статті 58 Закону, у разі порушення процедури ідентифікації гравців, у результаті чого відбулося допущення до участі в азартній грі особи, яка не досягла 21-річного віку, або особи, яка включена до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, до організатора азартних ігор застосовується стягнення у вигляді штрафу в розмірі 500 (п’ятсот) мінімальних заробітних плат.

Відповідно до пункту 1 частини третьої статті 10 Закону, письмове чи електронне звернення про порушення законодавства, стандартів чи інших нормативних документів у сфері організації та проведення азартних ігор, є підставою для прийняття рішення про проведення позапланової перевірки.

Таким чином, повідомлення про порушення вимог законодавства у сфері азартних ігор, будуть враховані КРАІЛ при здійсненні заходів державного нагляду (контролю) за ринком азартних ігор після внесення відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

КРАІЛ закликає організаторів азартних ігор відповідально ставитись до виконання своїх обо’язків, неухильно дотримуватись вимог законодавства у сфері азартних ігор, зокрема вимог щодо боротьби з ігровою залежністю.

Раніше КРАІЛ повідомляла про порядок дій у випадках допуску до участі в азартній грі осіб, відомості про яких внесено до Реєстру осіб, яким обмежено допуск до гральних закладів та/або участь в азартних іграх: https://www.gc.gov.ua/ua/Articles/34183.html

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...