ГоловнаЦікаві статті10.08.2023, 10:54

Обмеження рідних від участі в азартних іграх

Якщо витрати ваших рідних на азартні ігри перевищують доходи та ставлять сім’ю у скрутне матеріальне становище, ви можете подати до КРАІЛ заяву про обмеження таких гравців у відвідуванні гральних закладів та в участі в азартні ігри на строк до 6 місяців.

Детальніше за посиланням: http://surl.li/jyinf або зателефонуйте на безкоштовну гарячу лінію КРАІЛ за номером (0800) 50-13-77 для отримання консультації.

Також у разі, якщо гравець шляхом участі в азартних іграх завдає шкоду самому собі та/або своїй сім’ї, такий гравець може бути обмежений у відвідуваннях гральних закладів та участі в азартних іграх на строк від шести місяців до трьох років за рішенням суду. Заява до суду може бути подана членами сім’ї першого ступеня споріднення або законними представниками.

Держава забезпечує надання безоплатної правової допомоги через мережу точок доступу до правової допомоги по всій Україні та дистанційні сервіси за номером телефону (0800) 213–103.

Відповідно до частини другої статті 300–4 Цивільного процесуального кодексу України, судові витрати, пов’язані з провадженням справи про обмеження фізичної особи у відвідуванні гральних закладів та участі в азартних іграх, відносяться на рахунок держави.

Раніше КРАІЛ повідомляла, що проєктом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання ринків фінансових послуг» (реєстр. № 9422 від 26.06.2023) запропоновано внесення змін до Закону України «Про споживче кредитування», якими зокрема, встановлюється, що кредитодавець зобов’язаний до укладення договору про споживчий кредит перевірити в Реєстрі осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, наявність відомостей про споживача. Забороняється укладати договір про споживчий кредит з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...