ГоловнаНовини03.05.2023, 10:50

Позиція Голови КРАІЛ щодо внесеного законопроєкту про зміни в організації та проведенні азартних ігор та лотерей в Україні

1 травня до Верховної Ради внесли законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо організації та проведення азартних ігор та лотерей. Позицію щодо цього законопроєкту висловив Голова КРАІЛ Іван Рудий у коментарі hromadske.

«Якщо чесно, я не зрозумів, для чого ця історія, який кінцевий ККД. Переглянувши основні тези, я побачив, що запропоновані зміни — це, по суті, чинні норми законодавства. Що на що ми змінюємо, я не зрозумів», — сказав Голова КРАІЛ.

Загалом цей законопроєкт змінює лише принцип управління — з колегіальності на одноосібне прийняття рішення, що може потягнути за собою негативні наслідки.

За словами Івана Рудого, зараз є дві нерозв'язані проблеми у чинній реформі: запуск Державної системи онлайн-моніторингу (ДСОМ) та чіткий податковий закон. Їх можна вирішити, шляхом призначення одного або двох членів КРАІЛ і прийняття законопроєкту 2713-д.

«Решти проблем, по суті, немає, тому що орган працює, реформа діє. За минулий рік комісія виконала план на 99%, встановлений ще у мирний час […] Я не розумію, який кінцевий ККД і яку проблему ми розв'язуємо», — сказав він.

Детальніше — за посиланням.

×
Помилка...
Некоректний ввод...
Невірний захісний код...