HomeNews28.09.2022, 08:41

КРАІЛ провела міжвідомчу онлайн-нараду щодо протидії функціонуванню нелегальних гральних закладів та сайтів

За ініціативи Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей 27 вересня відбулася міжвідомча робоча онлайн-нарада щодо протидії функціонуванню нелегальних гральних закладів та сайтів.

У заході взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Національного банку України, Бюро економічної безпеки, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

 У фокусі зустрічі — питання необхідності забезпечення оперативної та ефективної взаємодії органів щодо припинення функціонування нелегальних вебсайтів та закладів, що проводять азартні ігри.

За словами в. о. Голови КРАІЛ Олени Водолажко, Комісія стала платформою для об’єднання сил регулятора з правоохоронними та компетентними органами щодо протидії нелегальному гемблінгу. 

«Обмінюючись інформацією та напрацьовуючи спільні інструменти боротьби з нелегалами, ми сприяємо викоріненню тіньового ринку та пришвидшенню процесу переходу у правове поле азартних ігор, що забезпечить прозору діяльність бізнесу, унеможливить безконтрольний обіг грошей у державі та допоможе убезпечити громадян з ігровою залежністю», – наголосила Олена Водолажко.

Також під час онлайн-наради представники відомств обговорили наступне:

  • заходи для забезпечення неможливості здійснення переказу коштів за послуги нелегальних вебсайтів та закладів, які проводять азартні ігри;
  • посилення відповідальності за організацію роботи нелегальних гральних закладів;
  • розробку проєкту дорожньої карти заходів, спрямованих на припинення функціонування в Україні нелегальних гральних закладів
  • утворення Міжвідомчої робочої групи з протидії функціонуванню нелегальних гральних закладів
  • удосконалення законодавства щодо здійснення блокування нелегальних гемблінгових інтернет-ресурсів провайдерами за скороченою процедурою.

Також було досягнуто домовленості щодо регулярної основи проведення таких нарад, оскільки тільки завдяки комунікації, секторальній співпраці, взаємодопомозі та підтримці ми зможемо подолати не тільки конкретного ворога, але і розгалужену злочинну структуру нелегального ринку азартних ігор.

01.jpg

×
Error...
Invalid data...
Wrong Captcha...